5G zararlı mı? Bilimsel açıklama geldi

5G Teknolojisi ve Sağlık: Yapılan Araştırma Sonuçlarına Göre İddialar Çürütüldü

Baz istasyonları ve kablosuz iletişimle ilgili komplo teorileri yıllardır var olmasına rağmen, günümüzde bu tür iddiaların yaygınlaşmasıyla birlikte ciddiye alınmaya başlandı. Özellikle 5G teknolojisinin piyasaya sürüldüğü dönemde, bu teknolojiyle ilgili çeşitli komplo teorileri ortaya atıldı. Ancak Almanya’daki Constructor University araştırmacılarının yaptığı yeni bir çalışma, bu iddiaları çürüttü.

İNSAN HÜCRELERİ ÜZERİNDE YAPILAN TESTLER

5G ağları belirli frekans aralıklarında çalışır ve baz istasyonlarından yayılan elektromanyetik alanlar insan sağlığına zarar verip vermediği merak konusuydu. Yapılan araştırmalar sonucunda, 5G teknolojisinin insan hücrelerine zarar vermediği kanıtlandı. Araştırmacılar, 27 ve 40.5 GHz frekanslarında insan derisi hücrelerini farklı süreler boyunca elektromanyetik dalgalara maruz bıraktılar ve genetik yapılarının incelenmesini sağladılar. Elde edilen sonuçlar, 5G frekanslarının hücrelerde herhangi bir olumsuz etkiye neden olmadığını gösterdi.

GENETİK YAPIDA DEĞİŞİKLİK GÖRÜLMEDİ

Araştırmanın en çarpıcı bulgularından biri, 5G frekanslarının insan hücrelerinin genetik yapısında herhangi bir değişikliğe yol açmadığıydı. Yapılan testlerde önerilen sınırların 10 katı şiddetinde elektromanyetik dalgaların kullanılmasına rağmen, hücrelerin gen ifadesi veya DNA metilasyonunda herhangi bir değişiklik tespit edilmedi.

Araştırma sonuçları, 5G teknolojisinin sağlık üzerinde herhangi bir zararlı etkisinin olmadığını net bir şekilde ortaya koydu. Bu bulgular, 5G’ye dair endişeleri giderirken, sağlık açısından bu teknolojinin güvenli olduğunu kanıtlamış oldu.

Related Posts

Fosil tarihi değiştirdi: 30 milyon yıl daha önce de yaşıyorlarmış

Avustralya’da bulunan fosil, sürüngenlerin bugüne kadar sanılandan onlarca milyon yıl daha erken evrimleşmiş olabileceğini ortaya koydu. Yeni keşfedilen bu fosil izleri, bilim insanlarının omurgalıların kara yaşamına geçiş süreciyle ilgili temel kabullerini sarsıyor.

Elazığ’a atletizmde önemli dereceler

Okul sporları faaliyet programında yer alan Okullararası Küçükler-Yıldızlar Atletizm Türkiye Şampiyonasından Elazığ’a Türkiye 2 ve 3.’lüğü geldi.

Öğrenciler için büyük endişe: Yapay Zeka eğitim sistemini öldürüyor mu?

Günümüzde yüzlerce ceşidini görmeye başladığımız yapay zeka getirdiği faydaların yanı sıra büyük bir tehlikeyi de beraberinde getiriyor: Tembellik!

Android akıllı telefon kullanıcıları artık basit bir güncellemeyle SMS reklamlarından kurtulabilecek

Google Mesajlar’a “Abonelikten Çık” düğmesi geldi. İstenmeyen tanıtım SMS’leri artık son bulacak.

Araştırma sonuçları yayımlandı: Bebeklerin ilk adımında genetik ve çevre etkisi

Yeni bir araştırma, bebeklerin ilk adımlarını ne zaman attığının sadece çevresel koşullara değil, aynı zamanda genetik mirasa da bağlı olduğunu ortaya koydu. Çalışmaya göre bebeklerin 9 ila 15 ay arasında yürümeye başlamasında hem genetik hem çevresel etkenler birlikte rol oynuyor.

Nurolbank Loryma Cup Yat Yarışları Marmaris’te başladı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde bu yıl 11’inci kez düzenlenen Nurolbank Loryma Cup Yat Yarışları’nda start verildi. ORC-A, ORC-B, ORC-C, ORC-D ve ORC-E sınıfında yarışan yatçılar, ikinci günü serbest gün geçirecek.