Saatler harcamaya gerek yok! Bu 15 dakikalık egzersiz bel çevresini de inceltiyor

Yemek Sonrası Yürüyüş, Sağlıklı Alışkanlıkların Anahtarı Olabilir

Alabama Üniversitesi’nden Egzersiz Bilimi Yardımcı Doçent Dr. Elroy Aguiar, yıllar içinde biriken sağlık sorunlarının düzenli egzersizle önlenebileceğini belirtiyor. Dr. Aguiar, “Form kazanmanın ve sürdürmenin anahtarı, kalıcı sağlıklı alışkanlıklar bulmaktır” diyor.

International Journal of General Medicine’de yayımlanan bir çalışma, öğünlerin hemen ardından yapılan üç kez 15 dakikalık yürüyüşün, günün diğer saatlerinde yapılan egzersizlere göre kilo kaybı ve kan şekeri kontrolü açısından daha etkili olduğunu ortaya koyuyor.

Dr. Aguiar’a göre, yemek sonrası yapılan yürüyüşler, kan şekeri regülasyonunu sağlayarak pankreas üzerindeki yükü azaltıyor. Özellikle insülin direnci, prediyabet veya yüksek tansiyon riski taşıyan bireyler için tavsiye edilen bu yöntem, uzun vadede diyabet ve metabolik sendrom gibi sağlık sorunlarıyla mücadelede önemli rol oynayabilir.

Dr. Aguiar, yürüyüş sırasında dakikada en az 130 adım atılmasını öneriyor. Bu tempoda yapılan yürüyüşün kan basıncı ve kan şekeri üzerinde olumlu etkileri olduğunu belirtiyor. Günlük veya en az iki günde bir tekrarlanması halinde, yemek sonrası yürüyüşün HDL kolesterol düzeyini yükselttiği, LDL ve trigliserit düzeylerini ise düşürdüğü, ayrıca kilo kontrolü ve bel çevresinde incelme gibi ek faydalar sağladığı ifade ediliyor.

Dr. Aguiar, “Kısa vadede sağlık risklerine karşı önlem alabilir, uzun vadede ise sağlığınızı koruyabilirsiniz” diyor. Sağlığınızı korumak için yemek sonrası yapacağınız 15 dakikalık tempolu yürüyüşü günlük rutininize eklemeyi düşünebilirsiniz.

Related Posts

Çatlamış yumurta en tehlikelisi! Rafa asla değdirmeyin, sonu kötü bitiyor

Yumurta, mutfağın vazgeçilmez besinlerinden biridir. Kahvaltıdan akşam yemeğine, tatlılardan tuzlulara kadar sayısız tarifte yerini alır. Ancak bu temel gıda, yanlış saklama yöntemleri nedeniyle sağlık risklerine yol açabilir. İşte çatlamış yumurtalar hakkında bilmeniz gereken detaylar.

Uyku pozisyonu duruş bozukluğu yaratıyor! Nasıl yatarsanız öyle kalkarsınız

Gece uyurken aldığınız pozisyon bütün duruşunuzu etkiler. Eğer çökmeye veya kamburlaşmaya meyilliyseniz basit değişiklikler daha iyi hizalanmayı destekleyebilir ve zamanla biriken gerginliği hafifletmeye yardımcı olabilir. Peki yanlış alınan yatış pozisyonları ve gün içinde yapılan duruş bozuklukları nelerdir?

Temiz olayım derken kendinize zarar veriyorsunuz: İşte en yaygın hijyen hataları

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. İbrahim Alanbay, vajinal enfeksiyonların yaygınlığına dikkat çekerek, aşırı hijyen ve yanlış temizlik alışkanlıklarının mikrobiyotayı bozarak enfeksiyona davetiye çıkardığını belirtti. İşte sağlıklı vajinal flora için dikkat edilmesi gerekenler…

Uzmanlar uyardı: Kene kesinlikle elle çıkartılmamalı

Medipol Acıbadem Bölge Hastanesi’nden Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Hüsrev Diktaş, yaz aylarında artan kene temaslarının ciddi enfeksiyonlara yol açabileceğini belirterek, kene ısırıklarında en yakın sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiğini bildirdi.

İç Dünyamız Artık Görülüp Ölçülebiliyor!

Zihin, beyin ve bedenin ayrı ayrı değil, bir bütün olarak işlev gördüklerini belirten uzmanlar, aralarındaki uyumun, sağlıklı bir yaşamın temeli olduğunu ifade ediyor. 

Nöroloji Uzmanı uyardı: Günlük yaşamı etkileyen unutkanlıkları ciddiye alın!

Nöroloji Uzmanı uyardı: Günlük yaşamı etkileyen unutkanlıkları ciddiye alın!