EPDK’dan akaryakıt tarifelerine güncelleme: Benzin ve motorine yeni depolama ve iletim ücretleri

EPDK, Petrol Ofisi AŞ’nin Konyaaltı Terminali Tarifelerinde Değişiklik Yaptı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde faaliyet gösteren Petrol Ofisi AŞ’nin terminalinin depolama ve iletim hizmet tarifelerinde değişiklikler yapıldığını duyurdu.

EPDK’nın aldığı kararlar, Resmi Gazete’de bugün yayımlandı. Buna göre, Petrol Ofisi AŞ’nin Antalya Terminali’nde güncellenen tarifeye göre günlük depolama hizmet bedelleri şu şekilde belirlendi:

  • Benzin için metreküp başına 2,81 lira
  • Motorin için metreküp başına 3,08 lira
  • Havacılık yakıtları için metreküp başına 2,90 lira

Deniz, kara ve boru hattı yoluyla teslim alma ve teslim etme hizmet bedelleri ise şu şekilde tespit edildi:

  • Benzin için metreküp başına 84,16 lira
  • Motorin için metreküp başına 93,57 lira
  • Havacılık yakıtları için metreküp başına 88,59 lira

EPDK, tarifelerde indirim uygulanmayacağını ve kapasite kiralama taleplerinin en az 180 gün süreli olması gerektiğini belirtti.

Ayrıca, Petrol Ofisi AŞ’nin iletim hizmetlerinde de değişiklik yapıldı. Bu doğrultuda, Şamandıra-Petrol Ofisi Tesisi ile diğer tesisler arasındaki iletim fiyatı benzin, motorin ve havacılık yakıtları için 22 lira olarak belirlendi. Şamandıra ile diğer tesisler arasındaki iletim fiyatı ise metreküp başına benzin, motorin ve havacılık türleri için 25 lira olarak belirlendi. ANT Boru Hattı bağlantısı üzerinden sağlanan iletim hizmeti ise sadece havacılık yakıtları için metreküp başına 28,5 lira olarak belirlendi.

1 yıllık depolama sözleşmesi bulunan kullanıcılar için Şamandıra-Petrol Ofisi Tesisi ve diğer tesisler arasındaki iletim bedeli uygulanmayacak. Ayrıca, en az 1 yıllık iletim sözleşmesi yapılması durumunda, Şamandıra ile diğer tesisler arasındaki iletim hizmetinde 130 bin metreküp ve üzeri için yüzde 20, 250 bin metreküp ve üzeri için ise yüzde 45 indirim sağlanacak.

Related Posts

TZOB’dan don felaketine ilişkin açıklama: ’65 ilimizi etkiledi’

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar don felaketine ilişkin açıklamada bulundu. Bayraktar “65 ilimizde meyve bahçelerimiz don felaketinden etkilendi” dedi.

Suriye’den Türkiye’ye enerji alanında yatırım çağrısı

Suriye Enerji Bakanı Muhammed el-Beşir, Türk şirketlerine ülkesinin enerji sektörüne yatırım çağrısında bulunarak, “Suriye’de enerjinin her alanına yatırım yapılabilir. Arama, sondaj, rafinaj, iletim, hatları ve santrallerin rehabilitasyonu, rafinerilerin yeniden inşası ve madencilik alanında çalışma imkanları mevcut” dedi.

Bakan Kacır: “İstiyoruz ki KKTC bilişim adası olsun”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) bir “bilişim adası” olmasını istediklerini belirterek, “KKTC’yi sadece kendi çocuklarımızın değil, bütün dünyadan bilişimcilerin, dijital teknoloji alanlarında ürünler, hizmetler geliştiren insanların adresi haline getirmek üzere çalışmalara devam edeceğiz.” dedi.

BOTAŞ Daire Başkanı Oğuzhan Oğuz, Uluslararası Gaz Birliği İcra Komitesi üyeliğine seçildi

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) Dış İlişkiler ve Uluslararası Projeler Daire Başkanı Oğuzhan Oğuz, Uluslararası Gaz Birliği’nin (IGU) en üst karar organı İcra Komitesi üyeliğine seçildi.

Çin’den uyuşturucu kimyasallar için ABD’ye taviz sinyali: Ticaret savaşı yumuşayabilir

ABD ile Çin arasında tırmanan ticaret gerilimini azaltmak isteyen Pekin yönetiminin, fentanil ve öncü kimyasalların ihracatını denetleme sözüyle Washington’la müzakereye kapı araladığı ileri sürüldü. Çinli Bakan Vang’ın, ABD’li yetkililerle görüşmek üzere harekete geçtiği bildirildi.

Borsa haftayı ekside kapattı: İşte en çok kazandıran ve kaybettiren hisseler

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi bu hafta yüzde 2,81 değer kaybederken, bazı hisseler yatırımcısına kazandırdı. Haftanın en çok yükselen ve düşen hisseleri belli oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir