Uzmanlar uyardı: Kene kesinlikle elle çıkartılmamalı

Haber: Kene Isırıkları Bahar ve Yaz Aylarında Daha Tehlikeli!

Haber metnimizde, tarım, hayvancılık ve piknik gibi açık alan faaliyetlerinin arttığı bahar ve yaz aylarında kene ısırıklarının ciddi sağlık tehditleri oluşturabileceği vurgulanmış.

Doç. Dr. Hüsrev Diktaş’ın açıklamalarına göre, kırım kongo kanamalı ateşi gibi ölümcül enfeksiyonlara karşı bilinçli olunması gerektiği vurgulanmış. Kenelerin her zaman doğada olduğu ancak sıcak havalarda insanlarla temasın arttığı belirtilmiş.

Özellikle İç Anadolu ve Kuzey Karadeniz gibi bölgelerde görülen kırım kongo kanamalı ateşi hastalığının kene ısırıklarıyla bulaşarak ölümcül sonuçlara yol açabileceği kaydedilmiş. Eve dönüşte vücudun kene açısından kontrol edilmesi gerektiği tavsiye edilmiş.

Doktor Diktaş, kene fark edilirse kesinlikle elle çıkarılmaması gerektiğini belirterek, zaman kaybedilmeden en yakın sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiğini ifade etmiş. Kene ısırığı sonrası hastalığın belirtilerinin bir haçta ortaya çıkabileceği uyarısında bulunmuş.

Related Posts

İç Dünyamız Artık Görülüp Ölçülebiliyor!

Zihin, beyin ve bedenin ayrı ayrı değil, bir bütün olarak işlev gördüklerini belirten uzmanlar, aralarındaki uyumun, sağlıklı bir yaşamın temeli olduğunu ifade ediyor. 

Nöroloji Uzmanı uyardı: Günlük yaşamı etkileyen unutkanlıkları ciddiye alın!

Nöroloji Uzmanı uyardı: Günlük yaşamı etkileyen unutkanlıkları ciddiye alın!

Uzmanı uyardı: 50 yaş sonrasında görme kaybına neden olabilir!

Sarı nokta hastalığı, 50 yaş ve üzerindeki bireylerde sıkça görülen ve görme kaybına yol açabilen ciddi bir göz rahatsızlığıdır. Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Nursal Melda Yenerel, erken teşhisle bu kaybın önüne geçilebileceğini belirtti.

Beyin ölümü gerçekleşen Iraklı Elias’ın organları umut oldu

Samsun’da kazada yaralanıp, kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen Iraklı Elias Naif Elias Nasır’ın (16) 2 böbrek, 2 kornea, kalp ve karaciğeri, 6 kişiye umut oldu. Nasır’ın dayısı Meşal Gaip Huseyin Nasır, “Biz 9 senedir Samsun’dayız. Vatandaşların bize çok iyilikleri oldu. Biz de buna bir karşılık göstermek istedik” dedi.

Doğuştan gelen kalp anomalisinden 47 yaşında kurtuldu

İstanbul’da yaşayan evli ve 1 çocuk annesi Dilek Cömert (47), çocukluğundan beri sık sık akciğer enfeksiyonu geçiriyor ve hastaneye gittiğinde bronşit, zatürre, verem gibi farklı farklı teşhisler alıyordu. Hareket ederken yorulan ve sürekli dinlenme ihtiyacı hisseden Cömert’e 2006-2007 yılında ‘scimitar sendromu’ denilen kalp anomalisi teşhisi konuldu. Cömert, kardiyoloji doktorunun önerisiyle Prof. Dr. Mehmet Salih Bilal’e muayene oldu. Prof. Dr. Mehmet Salih Bilal, tarafından kalbi durdurulmadan minimal invaziv (kapalı yöntem) ile ameliyat edilen Cömert, yaklaşık 3 saatlik ameliyatından ardından sağlına kavuştu ve taburcu oldu.

Aşırı aktif mesane kadınları tehdit ediyor! Ani idrar yapma isteği en tipik belirtisi

“Ani idrarım geldi, yetişemedim”, “Çok sık idrara çıkıyorum, böbreklerim iyi çalışıyor”, “Evden çıkmadan önce mutlaka tuvalete girerim” Günlük hayatımızda yaşadığımız veya çevremizden sıkça duyduğumuz bu yakınmalar, toplumda “aşırı aktif mesane” olarak bilinen mesane hiperaktivitesi hastalığının sinyali olabilir.