Van’da Nadir Bir Başarı: Hamile Kadın ve Bebeği Beyin Ameliyatıyla Kurtarıldı

Van’da Nadir Görülen Beyin Ameliyatıyla Anne ve Bebek Kurtarıldı

Van’da 8 haftalık hamile olan 33 yaşındaki bir kadın, beyin kanaması geçirdikten sonra yapılan beyin ameliyatıyla hayata döndü. Hem annenin hem de bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı.

İpekyolu ilçesinde yaşayan Elif İşnas isimli kadın, hamile olduğunu öğrendikten bir hafta sonra baş ağrısı şikayetiyle Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine başvurdu. Yapılan tetkikler sonucunda beyin kanaması geçirdiği belirlenen kadın, cerrahi müdahalenin gerekliliği üzerine açık beyin ameliyatına alındı. Ameliyatı gerçekleştiren Beyin Cerrahisi Uzmanı Dr. Sida Doğan, operasyonun başarılı geçtiğini ve hastanın taburcu olma sürecinin devam ettiğini belirtti.

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin Cerrahisi Uzmanı Dr. Doğan, 33 yaşındaki hamile hastanın durumunun kritik olduğunu ve ameliyatın riskli olabileceğini ancak başarılı bir operasyon gerçekleştirdiklerini ifade etti. Hastanın bebeğinin de kontrollerinin devam ettiğini söyledi.

Elif İşnas, bebeğine hamile olduğunu öğrendikten bir haçta beyin kanaması geçirdiğini ve acil bir şekilde hastaneye kaldırıldığını belirtti. Eşi, ameliyat sürecinin riskli fakat başarılı olduğunu ve şu anda eşinin iyi durumda olduğunu dile getirdi.

Beyin ameliyatı sonucunda hem anne hem de bebeğin sağlıklı olduğu belirtilirken, bu tür vakaların dünyada nadir görülen durumlar olduğu vurgulandı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / YILMAZ SÖNMEZ – Sağlık

Related Posts

Çatlamış yumurta en tehlikelisi! Rafa asla değdirmeyin, sonu kötü bitiyor

Yumurta, mutfağın vazgeçilmez besinlerinden biridir. Kahvaltıdan akşam yemeğine, tatlılardan tuzlulara kadar sayısız tarifte yerini alır. Ancak bu temel gıda, yanlış saklama yöntemleri nedeniyle sağlık risklerine yol açabilir. İşte çatlamış yumurtalar hakkında bilmeniz gereken detaylar.

Uyku pozisyonu duruş bozukluğu yaratıyor! Nasıl yatarsanız öyle kalkarsınız

Gece uyurken aldığınız pozisyon bütün duruşunuzu etkiler. Eğer çökmeye veya kamburlaşmaya meyilliyseniz basit değişiklikler daha iyi hizalanmayı destekleyebilir ve zamanla biriken gerginliği hafifletmeye yardımcı olabilir. Peki yanlış alınan yatış pozisyonları ve gün içinde yapılan duruş bozuklukları nelerdir?

Saatler harcamaya gerek yok! Bu 15 dakikalık egzersiz bel çevresini de inceltiyor

Alabama Üniversitesi’nden Dr. Elroy Aguiar, her ana öğünden sonra yapılacak yalnızca 15 dakikalık tempolu bir yürüyüşün, kan şekeri ve tansiyon kontrolünde anında etki gösterdiğini, uzun vadede ise diyabet ve hipertansiyon riskini azalttığını vurguluyor.

Temiz olayım derken kendinize zarar veriyorsunuz: İşte en yaygın hijyen hataları

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. İbrahim Alanbay, vajinal enfeksiyonların yaygınlığına dikkat çekerek, aşırı hijyen ve yanlış temizlik alışkanlıklarının mikrobiyotayı bozarak enfeksiyona davetiye çıkardığını belirtti. İşte sağlıklı vajinal flora için dikkat edilmesi gerekenler…

Uzmanlar uyardı: Kene kesinlikle elle çıkartılmamalı

Medipol Acıbadem Bölge Hastanesi’nden Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Hüsrev Diktaş, yaz aylarında artan kene temaslarının ciddi enfeksiyonlara yol açabileceğini belirterek, kene ısırıklarında en yakın sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiğini bildirdi.

İç Dünyamız Artık Görülüp Ölçülebiliyor!

Zihin, beyin ve bedenin ayrı ayrı değil, bir bütün olarak işlev gördüklerini belirten uzmanlar, aralarındaki uyumun, sağlıklı bir yaşamın temeli olduğunu ifade ediyor.